Consiliul de experți

Consiliul de experți

De ani întregi despre sănătate se discută doar în termeni financiari. Sigur că sănătatea reprezintă o investiție pe termen lung, care necesită finanțare. Dar are nevoie totodată și de viziune și acțiune. Are nevoie de soluții și de rezultate.  De aceea, Consiliul reunește specialiști din diverse domenii, care să ofere posibile direcții de reformare a sistemului de sănătate românesc.

 • Elena Tudose

  Director, Institutul pentru Politici Publice (IPP)

  Expertiză: politici publice și reformă administrativă

  Director al Institutului pentru Politici Publice (IPP), trainer acreditat în domeniul politicilor publice, cu experiență de peste 10 ani și asistent universitar doctorand în cadrul Facultății de Administrație Publică și Management, ASE. Cu o bogată experiență în benchmarking și sisteme de management în administrația publică, este autoarea a numeroase studii și articole de specialitate în țară și în publicații internaționale de prestigiu pe tema instituționalizării unor instrumente eficiente de măsurare a performanțelor în administrație. Are experiența coordonării a numeroase proiecte naționale și regionale, dar și a colaborării directe cu autoritățile publice locale.

 • Ioana Mîndruță

  Medic neurolog, Unitatea de Monitorizare a Epilepsiei și Somnului, Laboratorul de Neurofiziologie Clinică din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București

  Expertiză: medicină

  Dr. Ioana Mîndruță este medic primar specializat în epileptologie generală și evaluare prechirurgicală la Unitatea de Monitorizare a Epilepsiei și Somnului, Laboratorul de Neurofiziologie Clinică din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. Dr. Mîndruță este vicepreședintele Societății Române de Neurofiziologie Clinică Electrodiagnostică (ASNER), membru în Comitetul de Conducere al Societății de Neurologie din România și coordonatorul Programelor Naționale de Boli Rare și Epilepsii Farmacorezistente. De asemenea, dr. Mîndruță are competență în electrofiziologie, și anume în electro-encefalografie (EEG), electromiografie (EMG) și potențiale evocate (PE). Totodată, dr. Mîndruță este șef de lucrări la Catedra de Neurologie din UMF „Carol Davila” și cercetător științific la Facultatea de Fizică din cadrul Universității București.

 • Ion Anghel

  Director Departamentul de Analiză și Evaluare Economico-Financiară, ASE București

  Expertiză: analiză economico-financiară, management strategic

  Prof. Dr. Ion Anghel este Director al Departamentului de Analiză și Evaluare Economico-Financiară din cadrul ASE.   Ion Anghel coordonează proiectului „Radiografia economiei Românești”, lansat în cadrul ASE București odată cu prezentarea studiului AEEF #4773 retail farma, acesta fiind un proiect ambițios ce urmărește o analiză academică independentă a stării de sănătate a industriilor ce compun economia națională.   A fost președinte al ANEVAR (2006-2007), Președinte al Uniunii Profesiilor Liberale din România (UPLR) în perioada 2008-2009, membru al International Valuation Standard Council (Professional Board – 2008-2009), Președinte al European Real Estate Society (2015-2016).   Cu o bogată experiență în analiza si evaluarea economico-financiară, este membru ANEVAR și RICS, fiind totodată autor sau coautor al 15 cărți și peste 40 de articole de specialitate, membru al comitetului editorial al Valuation Journal și al Journal of European Real Estate Research.  

 • Marius Geantă

  Cofondator, Centrul pentru Inovaţie în Medicină

  Expertiză: inovația în medicină, medicina personalizată

  Dr. Marius Geantă este președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, organizație non-guvernamentală al cărei obiectiv este promovarea inovației în toate sectoarele sistemului de sănătate, cu scopul de a scurta drumul unui produs sau serviciu de la laboratorul și echipele de cercetare la patul bolnavului sau în viața fiecăruia dintre noi. Centrul pentru Inovație în Medicină este partenerul din România al Alianței Europene pentru Medicina Personalizată. Dr. Marius Geantă, pionier în domeniul medicinei personalizate din România, a fost sau este implicat într-o serie de proiecte de cercetare inovatoare la nivel european, cu accent pe medicina personalizată, precum IT Future of Medicine, DATA-COOP sau IT Future of Cancer. De asemenea, este National Task Force Manager pentru Public Health Genomics Network Europe, în România.   Dr. Marius Geantă are o experiență de peste 10 ani în comunicarea științei medicale, fiind fondator și director general al companiei de comunicare specializată medicală Kol Medical Media și redactor-șef al revistei Hipocrate, brand de referință pentru comunitatea medicală.   În luna iunie 2016, dr. Marius Geantă a fost nominalizat printre cele “100 de fețe ale inovației”, în volumul omonim realizat de Editura Nemira, în parteneriat cu Financial Times.

Implică-te!

Votează pentru Sănătate!

0
0
1
6
1
8
9
9