De ce o campanie pentru Sănătatea Nouă?

De zeci de ani sistemul de sănătate se confruntă cu numeroase neajunsuri. De tot atâta timp, acesta este caracterizat de resemnare.

În România, mai mult decât în altă parte, pacienții se luptă nu doar cu propriile probleme de sănătate, ci și cu cele din sistemul de sănătate. Lipsa tratamentelor inovatoare sau chiar a celor mai comune medicamente din farmacii, condițiile din spitale, accesul la analize și îngrijire la standarde europene sunt doar câteva dintre problemele mari ale sistemului de sănătate. Cu toții suntem, am fost sau vom fi pacienți în România.

Votez pentru Sănătate este o campanie de informare și implicare publică, lansată în octombrie 2016, la iniţiativa Coaliţiei „Votez pentru sănătate”, care își propune să facă din sănătate o prioritate pe agenda publică și să genereze o schimbare concretă în sistemul de sănătate. De-a lungul anilor am realizat multiple activități: campanii publice, dezbateri și mese rotunde, campanie mass-media și social media, am dezvoltat de o serie de materiale și am strâns alături de noi sute de mii de oameni pentru o cauză: Sănătatea Românilor.

2024 este un an electoral intens, cu runde de alegeri. În contextul alegerilor, atenția sporită a publicului şi a viitorilor decidenţi faţă de domeniul sănătății reprezintă o extraordinară oportunitate de a convinge că Sănătatea românilor este o prioritate.

Ce ne dorim? SĂNĂTATE NOUĂ pentru români, cu un acces mai bun la îngrijire și la standarde europene. Acest lucru se poate realiza doar cu o alocare corectă a resurselor pentru Sănătate.

IMPLICĂ-TE! VOTEAZĂ PENTRU SĂNĂTATEA NOUĂ

Coaliția "Votez pentru sănătate"

Coaliția „Votez pentru sănătate” reunește organizații care susțin prin activitatea lor îmbunătățirea sistemului de sănătate românesc. Acestea militează pentru ca Sănătatea să devină o prioritate reală pentru statul român, indiferent de partidele și oamenii politici care ajung la putere.

Implică-te și tu! Votează pentru Sănătatea Nouă!

Partener concept și implementare

Membri Coaliție:

A.P.A.A. – Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC)

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice

ASCOTID – Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici-Mureș

Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA)

Alianța Națională pentru Boli Rare România

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)

Colegiul Farmaciștilor din România (CFR)

Asociația Sănătate pentru Comunitate

ENDO pacienți – Asociația Pacienților cu Boli Endocrine

APAN România – Asociația Pacienților Cu Afecțiuni Neurodegenerative din România

Forumul Român de Diabet

Acțiuni ale campaniei 2024

Ambasadorul Campaniei

Alessandra Stoicescu
Om de televiziune, Președintele Fundației Mereu Aproape. Pe lângă jobul de prezentator TV este implicată în multe alte proiecte sociale și publice.

Caravana Votez pentru
Sănătatea Nouă

Coaliția Votez pentru Sănătate în parteneriat cu ambasadori locali reprezentativi pentru sectorul sănătate – organizează în 2024 o serie de 9 dezbateri la nivelul regiunilor din România, pornind de la obiectivele campaniei și de la manifestul în 9 pași pentru Sănătatea Nouă.

Fiecare eveniment va avea 2 componente:

  • Masă rotundă cu principalii factori interesați, la care va participa și mass-media locală
  • Un stand informațional pentru publicul general, amplasat într-un loc public, pentru a strânge cât mai multe voturi pentru Sănătatea Nouă.

Apariții media

Avem nevoie de voci cât mai multe pe agenda publică pentru a susține împreună cauza pacienților români. De ceva vreme, Sănătatea este un subiect în atenția tuturor. Aşa este şi normal, pentru că Sănătatea s-a transformat în ultimii ani în cel mai important pacient al României şi trebuie tratat cu prioritate.

Implică-te!
VOTEAZĂ PENTRU SĂNĂTATEA NOUĂ!

174075