COMUNICAT DE PRESĂ
Caravana Votez pentru Sănătate a ajuns la Iași: soluții pentru un sistem de sănătate mai bun, la nivel regional

• Coaliția Votez pentru Sănătate a organizat la Iași o dezbatere publică cu autorități locale, regionale și centrale și un stand de informare pentru publicul larg, ca parte a campaniei de mobilizare publică Votez pentru Sănătate, prin care societatea civilă solicită o alocare de 9% din PIB pentru Sănătatea Nouă.
• Împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și regionale din Iași și alte județe ale Moldovei, cu reprezentanți ai pacienților și medicilor, reprezentanții Coaliției au discutat despre mecanismul de alocări bugetare pentru acoperirea serviciilor de sănătate la nivel local, soluții alternative de finanțare, infrastructura în sănătate, provocările cu care se confruntă pacienții, rolul medicinii primare, inclusiv la nivel local și provocările personalului din spitalele din Iași și alte localități, precum și despre implicarea farmaciștilor mai ales pentru programe de educație și prevenție.
• Inițiatorii cer O SĂNĂTATE NOUĂ pentru români, cu un acces mai bun la îngrijiri de sănătate la standarde europene. Acest lucru se poate realiza doar printr-o alocare corectă a resurselor pentru Sănătate: 9% din PIB finanțare pentru Sănătate.