Caravana "Votez pentru Sănătatea Nouă" în

București

13 martie 2024, Senatul României, București

Societatea civilă cere o Sănătate Nouă: prioritizarea sănătății și o finanțare adecvată

  • Coaliția Votez pentru Sănătate relansează campania de informare și mobilizare publică Votez pentru Sănătate, care își propune să facă din sănătate o prioritate pe agenda publică și să genereze o schimbare concretă în sistemul de sănătate, în contextul intens electoral al anului 2024
  • Campania Votez pentru Sănătate este o inițiativă a societății civile, susținută la acest moment de 30 de organizații. 16 dintre ele sunt asociații de pacienți și ONG-uri, care reprezintă vocea pacienților români.
  • Inițiatorii cer O SĂNĂTATE NOUĂ pentru români, cu un acces mai bun la îngrijiri de sănătate la standarde europene. Acest lucru se poate realiza doar cu o alocare corectă a resurselor pentru Sănătate: 9% din PIB finanțare pentru Sănătate.

Împreună cu reprezentanți ai autorităților centrale și locale din București-Ilfov, cu reprezentanți ai pacienților, manageri de spitale, medici, farmaciști, reprezentanți ai asociațiilor industriei farmaceutice, Coaliția Votez pentru Sănătate a dat startul  unei caravane de dezbateri la nivel regional și local, prin care își propune să afle ce înseamnă Sănătatea Nouă pentru populație și decidenți. Astfel, în cadrul caravanei, vor fi organizate dezbateri și standuri informative pentru publicul larg în orașe ca București, Iași, Buzău, Craiova, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, etc.

“Sănătatea îți arată adevărata ei valoare când simți că o pierzi sau când un om drag aleargă după ea și ești neputincios. Toți am simțit ce înseamnă să cauți medici buni, tratamentele cele mai noi, medicamentele abia lansate și să nu reușești. Știu că anul acesta e unul în care avem șansa să schimbăm ceva, să stabilim împreună că investim în sănătate. Alături de educație e cea mai profitabilă armă!”, a declarat Alessandra Stoicescu, moderatoarea evenimentului și ambasadoare a campaniei.

“Pacienții români au nevoie de mai mult. Au nevoie să simtă că au parte de îngrijiri la standarde europene, au nevoie să recâștige încrederea în sistemul de sănătate și să vadă că nu ne mai confruntăm cu lipsuri și neajunsuri. De aceea, această inițiativă este esențială pentru a fi siguri că următorii 4 ani, care vor fi dificili din punct de vedere bugetar, nu vor afecta și mai mult pacienții români”, a declarat Radu Gănescu, Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), reprezentant al Coaliției Votez pentru Sănătate.

“Sistemul de sănătate din România este subfinanțat și necesită măsuri suplimentare pentru creșterea finanțării actuale și viitoare, pentru a acoperi nevoile reale ale pacienților și ale sistemului de sănătate. Dincolo de acestea, este important să înțelegem de ce în România este nevoie, de fapt, de bani mai mulți pentru sănătate. Iar răspunsul se traduce în ani de viață pentru noi toți”, a declarat Cecilia Radu, Președinte Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente, organizație membră a Coaliției Votez pentru Sănătate.

La dezbaterea care a avut loc la Palatul Parlamentului au participat și:

    • Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Președinte Comisia pentru Sănătate, Senatul României

    • Nicoleta Pauliuc, Preşedinte Comisia pentru Apărare, Ordine publică şi Siguranţă naţională, Senatul României

    • Conf. Dr. Carmen Orban, Consilier de Stat Cancelaria Prim-ministrului

    • Rareș Hopincă,  Prefectul Municipiului București

    • Dr. Laura Cristina Gafton, Director General al Direcției Generale Operaționale din cadrul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în          Sănătate

    • Steluța Firu, Senator, Vicepreședinte Comisia pentru Sănătate, Senat

    • Cristian Bușoi, Europarlamentar

Coaliția Votez pentru Sănătate cere o SĂNĂTATE NOUĂ pentru români, cu un acces mai bun la îngrijiri de sănătate, la standarde europene. Acest lucru se poate realiza doar cu o alocare corectă a resurselor pentru Sănătate.

Galerie Foto

caravana

Implică-te!
VOTEAZĂ PENTRU SĂNĂTATEA NOUĂ!

170236